Seura toimii aktiivisesti kulttuurisen kestävyyden edistämiseksi. Seura on jäsen Kestävän kehityksen toimikunnassa. Seura on mukana Suomen Ympäristökasvatuksen Seuran koordinoimassa kestävän kehityksen kasvattajien Pyöreä pöytä -ryhmässä, jonka toiminta keskittyy vaikuttamistyöhön.
Seura on järjestänyt kaksi seminaaria teemasta ja julkaissut e-kirjan Kestävä kasvatus – kulttuuria etsimässä. Seura on edustanut kulttuurista kestävyyttä useissa työryhmissä, esimerkiksi opetussuunnitelmia uudistettaessa ja kestävän kehityksen kasvatusta arvioitaessa ja suunniteltaessa. Seura on jäsen RCE-verkostossa ja varmistaa osaltaan, että kulttuurinen kestävyys on osa kestävän kehityksen kasvatuksen ohjelmia. Seura luennoi aktiivisesti kulttuurisesta kestävyydestä.
Käsite- ja ontologiatyö
Kulttuurisesti kestävän kehityksen käsitteiden koonti (2012) kokoaa ja ryhmittelee noin 240 kulttuuriperintökasvatuksen alan käsitettä.
Yhteinen käsitys -materiaalissa (2013) esitellään noin 100 keskeistä ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen kasvatuksen ja koulutuksen käsitettä. Materiaali tuotettiin Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen koordinoimassa KÄSITYS-hankkeessa 2012-2013. Seura oli mukana hankkeen ohjausryhmässä.
KEKO – Kestävän kehityksen kasvatuksen ontologia (2014-2015) kokoaa aiemmat sanastot yhteen ja liittää ne osaksi yleistä suomalaista ontologiaa (YSO). KEKO syntyi Kierrätyskeskuksen ja Sanastokeskuksen koordinoimassa KÄSITYS II -ontologiaprojektissa. Seura oli mukana yhtenä hankekumppanina.