Suomi 100 -juhlavuonna Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran ylläpitämä Kulttuurin vuosikello (www.kulttuurinvuosikello.fi) vinkkaa ja linkkaa sata kertaa: Kulttuuriperintökasvatuksen seura jakaa sosiaalisessa mediassa sata kulttuurisen kestävyyden saavuttamista edistävää materiaalia ja opetusideaa, joita voidaan soveltaa kasvatustyössä monipuolisesti. Suomen itsenäisyyden pyöreän juhlavuoden ajan tarjoamamme kasvatukselliset materiaalit ja vinkit ovat erilaisten opetus- ja kasvatusalojen toimijoiden, järjestöjen, museoiden tai muiden kulttuurista kestävyyttä edistävien järjestöjen tuottamia. Vinkit tullaan jakamaan Facebookissa sekä Twitterissä, joiltain osin myös Instagramissa.
Mikä ihmeen vuosikello?
Kulttuurin vuosikello on maksuton materiaalipankki ja julkaisukanava, joka tarjoaa kasvatuksellista materiaalia esimerkiksi päiväkodeille, kouluille ja muille opetus- ja kasvatustyön toimijoille. Kulttuurin vuosikellon tarkoituksena on innostaa kasvatustyöhön ja edistää kulttuurisen kestävyyden kehittämistä muun muassa lisäämällä erilaisten kulttuurien tuntemusta ja tukemalla kulttuurista monimuotoisuutta. Kulttuurista kestävyyttä kehittämällä pyritään edistämään hyvinvointia vaalimalla aineetonta ja aineellista kulttuuriperintöä, huomioimalla erilaisia kulttuurisia arvoja ja vahvistamalla kulttuuri-identiteettiä. Kulttuurin vuosikello osaltaan toteuttaa kansallista kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumusta sekä Agenda2030-tavoiteohjelmaa, joihin Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura on toiminnassaan sitoutunut.
Luo oma vuosikellosi ja jaa vinkkisi muillekin!
Kulttuurin vuosikellosta löytyy yli 350 erilaista materiaalia ja vinkkiä, joiden avulla voit muokata esimerkiksi luokallesi tai ryhmällesi mieleisen vuosikellon. Kulttuurin vuosikelloon on mahdollista luoda myös omaa materiaalia, jonka voi mieluusti jakaa muidenkin käytettäväksi. Vuosikellon kulttuurista monimuotoisuutta sekä kulttuuriperinnön säilyttämistä painottavien teemojen luokittelu kuukausittain helpottaa ja rikastuttaa vuosisuunnittelua, ja monipuoliset materiaalit antavat uusia näkökulmia niin opetukseen kuin arkeenkin.
Tervetuloa seuraamaan ja luomaan Kulttuurin vuosikelloa sekä nauttimaan mainioista kasvatusvinkeistä!
Facebookissa: Kulttuuriperintökasvatuksen seura / www.facebook.com/kupekasvatus
Twitterissä: @KuPeKasvatus
Instagramissa: kulttuuriperintokasvatus
Lisätietoja Kulttuurin vuosikellosta voit kysellä sähköpostitse:
info@kulttuuriperintokasvatus.fi
www.kulttuuriperintokasvatus.fi
#100vinkkiä #100opetusvinkkiä #suomi100 #kulttuurinvuosikello #kestäväkehitys #opehommat